Golfers Out of Office - Atlungstad GK

by Petter B Iversen

Dag 1

28-06-2022

Atlungstad GK

Golfers Out of Office

Ikke mye slår hull 17 på Atlungstad i solnedgang! 

Dag 1
Distanse tilbakelagt: 0 km
Antall hull: 18 hulls mesterskapsbane +6 hulls korthullsbane
Par 72 
Arkitekt: Dave Thomas
Type: Park/skogsbane
Nærmeste by: Hamar 

En våt fornøyelse på front 9

Endelig var dagen vi hadde ventet på her - sommerens store golfeventyr var i gang! En enorm reise der vi skulle tilbakelegge over 3500km i bil startet på vår “hjemmebane” Atlungstad Golf. Helt nede ved Mjøsas bredder ligger det imponerende anlegget som kan skilte med driving range under tak, en sekshulls korthullsbane, brenneri, restaurant, overnattingsmuligheter og sist men ikke minst - en attenhulls mesterskapsbane i fantastisk god stand. 

Planen for første dag var å spille Atlungstad på morgenen og Sorknes (Rena) på ettermiddagen. Dagen før vi skulle slå ut og starte eventyret straffet værgudene oss for all eventuell dårlig karma fra ungdomstiden med det som må kunne kalles et fryktelig regnvær, som varte langt inn i åpningsdagen.
Siden vi er Innlendinger kjenner vi begge godt til Atlungstad. Personlig var det der jeg startet det som ikke bare skulle bli en hobby, men noe helt i nærheten av en mani. Og selv om det første utslaget var av den mindre TV-vennlige sorten, var mottagelsen på anlegget av beste sort.

Hull 1-5 gikk vel ikke så bra som vi hadde ønsket. Det å spille golf foran kamera kan påvirke selv de mest erfarne hobbygolfere, så for oss glade amatører kunne vi like gjerne spilt med tennisracket de første hullene uten at det ville påvirket scoren i særlig grad. Men hvilken rolle spilte vel det, for hos oss satt smilet løst etter å endelig være i gang.

Banen var i fantastisk stand og de mottakelige greenene fikk ballen til å stoppe momentant, så regnet var i alle fall godt for noe! For de som ikke har spilt Atlungstad kan hull 3, 4 og 5 by på noen skikkelige utfordringer for den som ikke driver rett. Kommer du deg derimot trygt gjennom disse får man det første virkelige møte med hvor vakker banen er på hull 6 - et relativt kort par 3 med stor høydeforskjell, vann mellom tee og green og fantastisk utsikt til Mjøsa og resten av banen i bakgrunnen.
Her bokførte Petter den første birdien på turen, så sånn sett kom vi godt ut av det!

Etter hull 6 ble vi nødt til å spille oss så fort gjennom resten av front 9 vi kunne slik at vi ikke fikk for mye vann i kameramaskineriet. Vi skal ikke ha på oss at vi kun er godværsgolfere, men med et kamerateam på slep og med gjenglemt regntøy så vi oss nødt til å utsette back nine til været lettet. Når vi ser tilbake på dette var det en beslutning vi aldri vil angre på, for den kvelden vi skulle få i twilight-lys på Atlungstad viste seg å bli en perfekt start på et golfeventyr vi sent kommer til å glemme.

En symfoni av lys

Etter en liten power break kom vi oss tilbake til Atlungstad på ettermiddagen for å spille back 9 i typisk norsk ettermiddagssol. Banen var våt, men dreneringen på Atlungstad er for det meste veldig god slik at det ikke ble sånn at vi trengte vadere for å komme oss gjennom. Spillet var igjen så som så, men det som virkelig kjennetegner Atlungstad kommer uansett på de siste tre hullene (Atlungstads Amen Corner om du vil). 

Hull 16 er også et relativt kort par 3, men det spilles mye vanskeligere da det er et stort tre som står foran greenen, og man får ofte en del vind inn fra Mjøsa som gjør det vanskelig å vite nøyaktig lengde (ikke at vi slår køllene våre nøyaktig uansett). 

Hull 17 er Atlungstads signaturhull, og det med god grunn. Det er et ganske kort par 4, men som vi sier der jeg bor, “Fortune favours the brave”. Det er ikke voldsomt langt man må slå for å komme over vannet som går langs venstre side av hullet, men jo mer aggressiv linje man tar, jo mer av Mjøsa må man slå over. For oss som ikke hadde spilt så mye golf i opptakten til turen var utslaget mer enn nok til å øke pulsen et par slag. Det vi var vitne til på hull 17 var på mange måter et tilfelle av “Butterfly effect”. Hvis været hadde holdt seg bra hele dagen hadde vi spilt Sorknes på kvelden og gått glipp av det som ikke kan beskrives som noe annet enn en symfoni av lys med solnedgangen over Mjøsa rett bak greenen på hull 17. Med all respekt til Sorknes var vi utrolig heldige som fikk et sånt lysshow på Atlungstad og ikke midt inne i skogen på Rena.
Med to fairwaytreff var alt satt for å kunne slå rett inn i veggen av lys som så ut til å beskytte pinnen denne kvelden. 

En sjelden gang opplever man som golfer disse unike øyeblikkene man bare ønsker skal vare evig, og for oss var hull 17 på Atlungstad nettopp et slikt øyeblikk. 

Det er rett og slett ikke mye som slår hull 17 på Atlungstad i solnedgangen!

Vi gjorde oss etter hvert ferdige på hull 18 (et vanvittig kult par 5 med et krevende andreslag) og sa oss meget fornøyd med dagen. Vi fikk nesten alle årstider, men vi hadde spilt 18 hull på en nydelig bane der vi fikk akkurat det vi var ute etter på back 9 - en golfopplevelse utenom det vanlige. 

Klikk deg inn og opplev dagen vår på Atlungstad GK!

Shop the Look

Fredrik

Liquid error (sections/pf-faf07d95 line 109): product form must be given a product
ØrginalGrand Tour
ØrginalGrand Tour
ØrginalGrand Tour
ØrginalGrand Tour
ØrginalGrand Tour
ØrginalGrand Tour
ØrginalGrand Tour
ØrginalGrand Tour
ØrginalGrand Tour
ØrginalGrand Tour
ØrginalGrand Tour
ØrginalGrand Tour
ØrginalGrand Tour
ØrginalGrand Tour
ØrginalGrand Tour
ØrginalGrand Tour

ØrginalGrand Tour

2.599,00 kr

Med sitt oxford-inspirerte design er ØriginalGrand Tour fra Cole Haan et stilfullt valg på golfbanen.
Med soft spikes er den klar for alle forhold elementene måtte utfordre deg med. 

Vi anbefaler at du velger en halv størrelse mindre

 • Vanntett skinnoverdel
 • Lining med fukttransporterende egenskaper
 • Welt-detaljer for ekstra håndverkselementer
 • Ytelsestrekkmønster på yttersålen for å holde foten låst nede gjennom svingen
 • TPU plate med avtagbare spikes
 • Støpt sokkför for ekstra komfort og demping

SKU: C36155

View Details

Petter

Tour 5 Pocket - Navy
Tour 5 Pocket - Navy
Tour 5 Pocket - Navy
Tour 5 Pocket - Navy
Tour 5 Pocket - Navy
Tour 5 Pocket - Navy
Tour 5 Pocket - Navy
Tour 5 Pocket - Navy
Tour 5 Pocket - Navy
Tour 5 Pocket - Navy

Tour 5 Pocket - Navy

1.899,00 kr

Tour 5 Pocket er en moderne bukse med tekniske egenskaper, ideell for aktiv bruk. Mykheten, hvor lett den er og at det er fukttransporterende gjør den til en go-to golfbukse for den ivrige golferen. 

 • Laget i japansk stretch twill
 • Fokus på letthet
 • Ton-i-ton G/Fore knapp
 • Fukttransporterende
 • Modellen er 180 og bruker str. 32 

100% polyester
SKU: G4MS20B50FB NAV

View Details
Liquid error (sections/pf-faf07d95 line 211): product form must be given a product

Author

Fredrik

Tags

Golf Norge

Golfers Out of Office

Atlungstad Golfklubb

Vil du ha kontinuerlige oppdateringer?

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få med deg hva som skjer, når det skjer.